5 saker du enkelt renoverar hemma själv

Att renovera sitt hem kan vara både kostsamt och tidskrävande. Men det finns faktiskt många saker som du själv kan fixa och renovera i ditt hus eller lägenhet, utan att behöva anlita professionell hjälp. Här är fem saker du kan renovera själv och spara både tid och pengar.

1. Måla om väggarna

Att måla om väggarna i ditt hem är en av de enklaste och billigaste sätten att förnya utseendet. Det är ett arbete som de flesta klarar av själva, och det finns många guider och tips på nätet som kan hjälpa dig att göra det på rätt sätt.

2. Byta ut köks- och badrumsblandare

Om du har problem med en läckande eller gammal blandare i ditt kök eller badrum, kan du själv byta ut den med en ny. Detta är relativt enkelt att göra med hjälp av en skiftnyckel och några enkla verktyg.

3. Byta innerdörrar

Om dina dörrar är gamla eller slitna, eller bara omoderna och fula, så kan du byta ut dem själv. Detta kräver några grundläggande verktyg och kunskap om hur man tar bort och installerar dom. Måtten på dörrar har varit standadiserade länge, så det är bara i gamla hus manbehöver tänka till lite extra.

4. Renovera köksluckor

Om dina köksluckor är gamla och slitet kan du enkelt renovera dem genom att måla eller byta ut dem. Detta är ett relativt enkelt och billigt sätt att ge ditt kök en förnyad look.

5. Byta ut golvlister

Om dina golvlister är gamla eller skadade kan du enkelt byta ut dem själv. Detta kräver några verktyg och en hel del tålamod, men det är en relativt enkel uppgift som kan göra en stor skillnad i utseendet på ditt rum.

6. Bonus ett: Plocka ner gamla tapeter!

Även om du kanske är tveksam om att sätta upp nya tapeter själv – det kan kräva viss träning, speciellt vid mönsterpassade tapeter, så kan du förbereda det hela genom att plocka ner de gamla tapeterna själv. På så sätt spar du lite pengar för hantverkshjälpen, och känner dig dessutom delaktig i processen.

7. Bonus två: Byta golv!

Att byta ut golvet i ditt hem kan vara en omfattande uppgift, men det är något som du kan göra själv om du är villig att ta på dig ansträngningen. Det finns många olika typer av golvbeläggningar att välja mellan, och du kan hitta massor av tips och instruktioner online. Ett klickgolv lägger du faktiskt ganska så enkelt och snabbt – och passar du på att byta golvlisterna samtidigt så kommer du enkelt att dölja eventuella ”skavanker” när du sågar till golven.

Lämna en kommentar